Saturday, August 13, 2011

ramadhan 13 ~ ajal maut ditangan Allah

assalamualaikum

aja bangun-bangun tadi terus buka laptop
sebab nak angkat kek dekat cupcake corner
game fb yang penah aja citekan dulu

since nak bukak game tu kene bukan fb
so aja pon online la fb sekali
then mase tu ada 6 notifications
ok
aja check satu-satu
semua orait ja
EXCEPT yang last sekali
"abe chik posted on komuniti pemulihan semester 2 2011"
aik!!
lame da group niy tak diUPDATE
awat plak ari niy tibe-tibe masuk noti aku
ngan tak menyempat agy
"KLIK"

salam semua.di sini sy ingin memberitahu bhwa ayhanda Nur Inani (pemulihan 2) telah kembali ke rahmatullah pg td..sy ingin meminta anda semua agr sedekahkan al-fatihah kpd arwah..al-fatihah


masyAllah
hebat nya dugaan nani
actually
nani niy bukan classmate aja
mahupun ada ape connection lain ngan aja
kami just satu batch dan satu course
that's it

tapi mengenali nani dari jauh
nani yang tua setahun dari aja niy nampaknya
amat tabah melalui dugaan yang MAHA DAHSYAT niy
ditambah pulak sekarang bulan puasa
dan sikit hari lagi dah nak sambut raya

bace sikit kata-kata nani dalam blog nye niy

ramadhan tahun ini, belum sempat kau berniat puasa. belum sempat kau buka mata utk bercakap dgn kami. belum sempat ku mendengar suara kau wahai hero kami. belum sempat aku mendengar suaramu yg garang. 13 hari berpuasa, 9 hari kau bertarung nyawa di unit rawatn rapi. 

hari ini, kau tinggalkan kami dgn tenang. innalillahiwainnailaihirojiu'n. kami relakan pemergianmu wahai hero kami. kami sayang abah. tenanglah engkau di sana.


namun yang terkesan di hati aja ialah kate akhir entry tersebut

kami akan kuat, insyaallah.

masyALLAH
kuatnya nani hadapi semua ini
seriusly
semua yang hidup akan mati
aja hanya dapat doakan dari jauh
semoga roh ayah nani
ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman
dan nani,adik-adik dan keluarga tabah hadapi dugaan Ilahi


setiap yang hidup pastinya akan kembali kepada pencipta
namun sebagai seorang anak
aja amat berharap
ibu bapa aja akan dipanjangkan umur
dapat melalui hidup bersama-sama
dan jika sudah suratan Ilahi
Tuhan menjemput mereka
tetapkanlah hati aja
agar reda, tabah
menerima suratan Allah s.w.t

iklan cap kapak ::
tibe-tibe rasa nak balik rumah
nak minta maaf segala ngan mak ayah

gambar time aja form 4
ats kete otw nak pi masjid
untuk semayang raya

2 comments:

nemo.orange.inani. said...

aja, tq ek. kita tetap kna kuat jugak walau apa pon yg terjadi. mayb kdg2 akan sedih, mmg xleh nak elak. tp, tetap kna kuat jgk :)

cik aja si budak nakal said...

yup btoi 2 nani,,aja amat bangga tengok nani ckup tough dan tabah hadapi semua niy,,,semoga dugaan niy akan bawa seribu satu cerita yang lebih baik untuk masa akan datang,,,,insyAllah,,